St. Hallvardvotten – mitt største strikkeprosjekt.
Januar 2019 hadde jeg lyst på et nytt strikkeprosjekt og fant ut at jeg skulle designe en vott som tok utgangspunkt i legenden om St. Hallvard. Inspirasjonen ble vidjekvistene som vokste opp på opp på kvistene som hadde vært bundet til soknereipet. Bakgrunnen for å designe en slik vott var at som rektor ved St. Hallvard vgs hadde jeg et ønske å lage noen som kunne være spesielt for skolen. Det var viktig at votten inneholdt skolens profilfarge som var purpur.
Etter flere forsøk ble det laget et mønster for herrevott og et mønster for damevott. Damevotten var i purpur og hvit, og herrevotten hadde to alternativ purpur og grå, eller purpur og sort. Ved valg av garn ønsket jeg å benytte et garn i 100 % ull. Det skulle ikke være superwash fordi jeg synes at noe av det som er fint med ullvotter er at de toves og blir tykkere ved bruk. Garnet som ble valgt var Safir fra Gjesdal.
Safir garn burgunder nr. 420 og hvit nr. 402 Safir garn burgunder nr. 420, grå nr. 405 og sort nr. 401.
Etter å ha strikket noen eksemplarer av votten – noe som gikk svært greit – kom ideen om å strikke votter til hele personalet og gi det som oppmerksomhet til jul i 2019. Det var 116 personer som var ansatt ved skolen, og arbeidet med å strikke votter ble satt i gang. Hvert vottepar tok 7 – 8 timer å produsere, og hvert ledig øyeblikk ble benyttet til vottestrikking. Da jeg passerte 70 par var jeg litt lei av prosjektet – men det var bare å stå på for å bli ferdig med oppgaven. I slutten av november var jeg ferdig med 118 vottepar (to par ble gitt til gode samarbeidspartnere), og hvert par ble pakket i julepapir og satt på navnelapp. Siste skoledag før jul lå det en pakke til hver ansatt på deres arbeidsplass. Vottene ble svært godt mottatt, og siste resulterte i oppslag både i Lier-posten og VG.
Designet av votten ble presentert i begynnelsen av desember. I den forbindelse ble det arrangert strikkekurs for elever og ansatte. Deltakere var både erfarne og uerfarne med strikking, og for å gi alle mulighet til å delta ble det utarbeidet noen enkle modeller. De fleste ønsket å starte med pannebånd, noen prøvde seg på en av luene som det var laget modell av, og noen prøvde seg på å strikke votter for første gang. Det var hyggelige og inspirerende samlinger med elever og lærere. Luene ble strikket i samme farger som vottene, og det ble utarbeidet 3 modeller. Pinner nr. 4 ble benyttet til luestrikking, forbruket var 100 g (2 nøster) til hver lue.
Du kan kjøpe mønster på Lillebøll.no
Klikk på mønsteret du ønsker så kommer du direkte til Nettbutikken.
Der finner du også et utvalg ferdig strikkede produkter.